ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 11:49

Kemer sıkma politikasına karşı tepki

Kemer sıkma politikasına karşı tepki

Fransa genelinde kemer sıkma politikasına karşı eylemler düzenlendi.


Valls hükümeti Kemer sıkma bütçesine hayır demek ve reddedilmesi için, MEDEF isteklerine hayır demek için, mevcut politikaya bir alternatif oluşturmak için sloganlarıyla Fransa genelinde binlerce kişi sokaklara indi.

Paris’teki gösteri Denfert-Rochereau Meydan’ında başladı ve Millet Meclisi yakınında İnvalides Meydan’ında son buldu. Polise göre 7 bin 500 gösteriyi düzenleyenlere göre ise 30 bin kişi bir araya geldi.



Sol Parti lideri, Komünist Parti'nin ulusal sekreteri Mélenchon ve Pierre Laurent de gösteride yer aldı. Komünist, Yeşiller, Anti kapitalist partileri, Kadın ve işsizliğe karşı mücadele dernekleri, CGT, FO, FSU sendikalarının çağrısı ile binlerce kişi “Valls hükümeti kemer sıkma politikalarına karşı gösteri düzenledi.

Meclis'te salı günü oylanacak kemer sıkma bütçesi Paris dışında Toulouse, Bordeaux ve Strasbourg gibi çeşitli kentlerde protesto edildi. Organizatörlere göre gösterilere Fransa genelinde 100 bin kişi katıldı. Bu gösteri Cumhurbaşkanı François Hollande’ın seçilmesinden bu yana en büyük sendika ve çeşitli toplulukları bir araya getirdi.


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER