ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Aralık 2014 Cumartesi 09:04

Kanada'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar

Kanadadan Rusyaya yeni yaptırımlar

Kanada, bir dizi yaptırımlar uyguladığı Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar getirdi.


Kanada, bir dizi yaptırımlar uyguladığı Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar getirdi.

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, petrol arama ve çıkarmada kullanılan teknolojiler ile buna ait ürünlerin Rusya'ya ihraç edilmesine yasak getirildi.

Yeni yaptırımlar kapsamında, petrol veya gaz boru hatları için kullanılan dikişsiz paslanmaz çelik borular, sondaj sistemleri, bu sistemlere ait pompa, motor ve tüm aksamın Rusya'ya doğrudan ya da dolaylı olarak ihracı yasaklandı.

Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasında, ABD ve AB ülkelerinin de aynı konuda yaptırımlar uyguladığı Rusya'nın bu sistemleri özellikle Kuzey Kutbu'ndaki petrol arama ve çıkarma faaliyetlerinde kullandığı kaydedildi.

Kanada, ayrıca toplam 20 Rus ve Ukraynalı yöneticinin Kanada'ya girişine yasak getirdi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusu ve Kırım'daki kışkırtıcı ve saldırgan faaliyetlerini kabul etmediklerini belirtti.

Harper, "Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki militarizmini durdurmak için müttefiklerimizle birlikte reel ekonomik baskı yapıyoruz. Putin rejimine karşı barış ve özgürlük mücadelesi veren Ukrayna halkına destek için gerekirse daha fazlasını yapmaya hazırız" dedi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER