ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 22:02

Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam'ın davası ertelendi

Kaddafinin oğlu Seyfulislamın davası ertelendi

Avukat Nasır Buvacıa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trablus'taki İstinaf Mahkemesinde görülen duruşmanın, savunma heyeti avukatlarının talebi üzerine 14 Aralık tarihine ertelendiğini söyledi.


Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'nin de arasında bulunduğu 37 sanığın, "yolsuzluk yaptıkları ve savaş suçu işledikleri" iddiasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

Buvacia, bugünkü duruşmaya Zintan bölgesinde hapiste bulunan Seyfülislam Kaddafi de dahil çok sayıda sanığın güvenlik gerekçesiyle katılmadığını belirtti.

Seyfülislam Kaddafi, eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi, İstihbarat Şefi Abdullah es-Senusi, Dış Güvenlik Teşkilatı Başkanı Buziyd Durda gibi rejimin sembol isimlerinin de arasında bulunduğu 37 kişi, 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek" suçlamasının yanı sıra "işlenen katliamlara katkı sağlamak, köy ve şehirleri kuşatma altına almak, yolsuzluk yaparak kamuyu zarara uğratmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER