ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 12:10

İtalya Başbakanı Letta, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'yi kabul etti


İtalya Başbakanı Enrico Letta, başkent Roma'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Ortadoğu barış süreci, İran ve Suriye konularını konuşmak üzere dün akşam İtalya'nın başkenti Roma'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bu sabah İtalya Başbakanı Enrico Letta tarafından kabul edildi. İkilinin görüşmesinin başında basın mensuplarının birkaç dakika görüntü almasına izin verildi.
İngiltere, Fransa ve İtalya'dan oluşan Avrupa turunun son ayağı İtalya'da bulunan Kerry, bugün öğleden sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek. Görüşmenin basına kapalı yapılacağı bildirildi.
İtalya Başbakanı Letta, dün İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kabulünde bu görüşmenin barış şehri olarak nitelediği Roma'da yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını bildirmişti.
Bu arada, İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden "La Repubblica" Letta-Kerry görüşmesinde, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dünya genelinde tartışma konusu olan ve en son ABD ile Fransa arasında krize yol açan izleme faaliyetlerine ilişkin İtalya Başbakanı Letta'nın Kerry'den konuya açıklık getirmesini isteyeceğini yazdı.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER