ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 11:00

İtalya 4 savaş uçağı gönderecek

İtalya 4 savaş uçağı gönderecek

İtalya'nın terör örgütü IŞİD'e yönelik ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yürüttüğü hava harekatında görev yapmak üzere dört savaş uçağı göndereceği bildirildi.


İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ve Genelkurmay Başkanı Amiral Luigi Mantelli'nin İtalyan basınında yer alan açıklamalarında, İtalyan Tornado jetlerinin koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı yürüttüğü hava harekatının keşif kolunda görev yapacağı belirtildi. Savaş uçaklarının bombardımana katılmayacağı vurgulandı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kuveyt'te konuşlanacak jetlerin ileri keşif ve istihbarat faaliyetlerine yönelik görevlere iştirak edeceği ve Noel Bayramı'na kadar görev yapacağı belirtildi.

İtalya, daha önce gönderdiği iki insansız hava aracı Predator ve bir yakıt ikmal aracıyla koalisyonun hava harekatına katkı yapıyordu.

Tornado jetlerini gönderme kararı alan Savunma Bakanı Roberta Pinotti'nin pratikte İtalya'yı savaşa soktuğu tezini savunan anamuhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi, hükümetten konuyla ilgili parlamentoyu bilgilendirmesini istedi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER