ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 17:02

İsveç’ten savaş uçağı alıyorlar

İsveçten savaş uçağı alıyorlar

Brezilya Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz hafta sonu İsveçli Saab firmasıyla 5,13 milyar dolar değerinde savaş uçağı alımı anlaşması imzaladı.


Brezilya Hava Kuvvetleri (FAB), geçtiğimiz hafta sonu İsveçli Saab firmasıyla 5,13 milyar dolar değerinde savaş uçağı alımı anlaşması imzaladı. Toplam 36 adet yeni nesil 36 Gripen NG modeli üzerinde anlaşmaya varan taraflar, ayrıca Brezilyalı pilot ve teknisyenlerin eğitimi ile teknoloji transferi konularında da uzlaşmaya vardı.

Brezilya Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre Brezilya tarafı uçakların geliştirme aşamasında sürece dahil olarak, iki koltuklu modelin üretiminde sorumluk sahibi olacak. Uçakların 2019 ile 2024 yılları arasında teslim edilmesi beklenirken Brezilya tarafı bu süre içinde geçici olarak Saab firmasından daha düşük modelli savaş uçağı temin edebilecek.

Brezilya, 2013 yılında ABD ile yaşadığı dinleme krizinin ardından Boeing firmasından almayı düşündüğü savaş jetleri için yön değiştirmiş ve ABD’ye misilleme olarak İsveç ile anlaşmaya varmıştı.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER