ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2014 Salı 10:57

İsrail'e silah satışı durdu

İsraile silah satışı durdu

İspanyol makamlarının Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'e yapılan silah satışını geçici olarak dondurma kararı aldığı belirtildi.



İspanyol hükümeti bununla ilgili resmi kararı henüz kamuoyuyla paylaşmadı ancak hükümete yakın kaynaklar tarafından İspanyol basınına yansıyan bilgilerde, İsrail'e mevcut durumda satışı yapılması gereken askeri malzemelerin teslim edilmeyeceği, yeni lisans da çıkarılmayacağı bildirildi.

Kararın İspanya Dışişleri, Ticaret ve Savunma bakanlıkları ile ulusal istihbarat teşkilatının temsilcilerinden oluşan Savunma Sanayi Dış Ticaret Kurulu'nun perşembe günü yaptığı toplantıda alındığı kaydedildi.

İspanya'nın zaten İsrail'e kısıtlı bir askeri malzeme satışı bulunuyordu. Geçen yıl İspanya'dan İsrail'e 4,9 milyon avroluk askeri malzeme satışı yapıldığı ve ihraç edilen malzemelerin daha çok tabanca, 4x4 araç, bomba fitili, havan ve ışıklı el bombası olduğu ifade edildi.

İspanya'nın en çok silah sattığı ülkeler Körfez ülkeleri olurken, 2013 yılında bu ülkelere toplam 1 milyar 240 milyon avroluk satış gerçekleştirmişti. İspanya geçmişte askeri darbe sırasında Mısır'a, savaş sırasında Libya'ya ve bir süre Venezuela'ya askeri malzeme satışını durdurmuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER