ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2014 Pazar 12:53

İsrail'e Kassam darbesi

İsraile Kassam darbesi

İzzeddin el -Kassam Tugayları, son 24 saat içinde 14 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14 askerin infaz edildiği belirtildi.

Kassam Tugayları tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, dün 14 İsrail askerinin Kassam Tugayları tarafından düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti.

Gün içinde Gazze Şeridi sınırına konuşlanan İsrail ordusunun bulunduğu bölgeye sızan Filistinli askerlerin düzenlediği operasyonda, 11 İsrail askerinin öldüğü belirtilmişti. Kassam Tugayları, düzenlenen operasyonlarda 1 milisin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ise keskin nişancı ateşiyle 3 İsrail askerinin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Kassam Tugaylarıyla yaşanan çatışmada Subay Amotz Greenberg veasker Adar Bersano'nun yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

İsrail'in "Golani Tugayı"nın komutanının yaralandı

Diğer taraftan, Gazze'de Filistinli direniş gruplarıyla çıkan çatışmalarda, İsrail ordusunun "Golani Tugayı"nın komutanının yaralandığı belirtildi.

İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz'in internet sitesinde yer alan haberde, "Golani Tugayı" Komutanı Gassan Alian'ın bu sabah yaralandığı kaydedildi.

İsrail'de 1948'te kurulan Golani Tugayı'nın "Arap -İsrail savaşlarında" öne çıkan birliklerden olduğu ifade ediliyor.

Kassam Tugayları,İsrail ordusuna ait 4 tankı vurdu

Bu arada, İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile batısındaki Şucaiyye Mahallesinde İsrail askerlerine saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, Han Yunus'ta 3, Şucaiyye'de 1 olmak üzere 4 ana muharebe tankının (Merkava), patlayıcı ve tanksavarlarla imha edildiği kaydedildi.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı.

İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 358'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER