ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 11:00

İsrail'de cinayet: Yanmış iki ceset bulundu

İsrailde cinayet: Yanmış iki ceset bulundu

Er-Remle bölgesinde Arap kökenli 2 kişinin yanmış cesedi bulundu.


İsrail polisinin, Er-Remle bölgesinde Arap kökenli 2 kişinin yanmış cesetlerini bulduğu belirtildi.

Kudüs Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Luba es-Semri yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail polisinin olay yeri, yanan araç ve delilleri incelemesinin ardından olayın Er-Remle sakinlerinden 2 Arap'a yönelik cinayet olarak görüldüğü" ifade edildi.

Kimlik bilgileri ve olayın sebeplerini araştırmak üzere cesetlerin, otopsi için İsrail'in Ebu Kebir Enstitüsü'ne nakledildiğini belirten Semri, polisin uzmanlarla olaya ilişkin ayrıntıları araştırmaya devam ettiğini kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.

İsrail 10 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da 10 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Nablus kentinde Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskında, "silah ve patlayıcı madde" bulundurduğu iddiasıyla 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Filistin'in diğer bölgelerinde de ikisi "İsrail ordusu ile sivillere yönelik terör eylemleri planlamak" suçlamasıyla 3 Filistinlinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail güçleri Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Balıkçılara ve tarım arazilerine ateş açıldı

Bu arada İsrail askerlerinin, Gazze sahili açıklarında Filistinli balıkçılara ateş açtığı bildirildi. 

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, İsrail hücumbotlarından, çalıştıkları esnada balıkçılara yoğun bir şekilde ateş açıldığını belirtti. 

İsrail askerlerinin 6 mil sınırını aştıkları gerekçesiyle balıkçılara açtığı ateş sonucu teknelerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Ayaş, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. 

Öte yandan İsrail askerlerinin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus sınırında tarım arazilerine de ateş açtığı ifade edildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sınırda konuşlanan İsrail askerleri tarım arazilerine ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırının sebebine ilişkin bilgi verilmedi. 

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı, 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.  İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos'ta varılan ateşkes anlaşmasına göre, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti. İsrail güçleri sık sık avlanma sınırının ihlal edildiğini iddia ederek, Filistinli balıkçılara saldırıyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER