ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 22:08

İsrail'de bir çocuk öldü

İsrailde bir çocuk öldü

İsrail'in güneyine havan topu düşmesi sonucu bir İsrailli çocuk hayatını kaybetti.


 
 
İsrail ile Filistin arasındaki ateşkesin sonlanmasının ardından yeniden başlayan saldırılarda bir İsrailli çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Micky Rosenfeld, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Şearu'n-Nakab bölgesine düşen havan topunun 4 yaşındaki bir çocuğun ölmesine neden olduğunu ifade etti. Rosenfeld, havan topunun bölgedeki bina ve araçlarda da hasara neden olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrailli çocuğun ölümünden sorumlu tuttuğu Hamas'ın "ağır bedel ödeyeceğini" söyledi.

Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan, Hamas'ın attığı havan topuyla hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun ailesine başsağlığı dilemektedir" ifadesini kullandı.

Gendelman, açıklamasında Netanyahu'nun, "Hamas, bu saldırının bedelini ağır ödeyecek. İsrail Ordusu ve İsrail Güvenlik Servisi (Şin Bet) Hamas ve Gazze'deki diğer örgütlere karşı operasyonları artıracak" sözlerine yer verdi.

Öte yandan, ateşkesin bozulmasından bu yana Gazze'den İsrail'e 390 roket atıldığı bildirildi.

İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner, yaptığı açıklamada, atılan 390 roketten 60'nın ''Demir Kubbe'' füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini, 20'sinin Gazze'ye 310'unun da İsrail'e düştüğünü belirtti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'nı yerel yapım füzeyle vurduğunu duyurdu.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Tel Aviv'in 15 kilometre güney doğusundaki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'nın M75 tipi füzeyle vurulduğu ifade edildi.

Kassam Tugayları daha önce yaptığı açıklamada da havayolu şirketlerini perşembe sabahından itibaren İsrail hava sahasına girmemeye çağırmış, gerekçe olarak da Ben Gurion Havalimanı'nın hedef alınacak olmasını göstermişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER