ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2013 Çarşamba 13:35

"İsrail son 10 yılda bir milyon ağacı katletti"

"İsrail son 10 yılda bir milyon ağacı katletti"


Filistin Devleti Tarım Bakanı Waleed Assaf, İsrail’in son 10 yılda yüzlercesi 100 yaşın üzerinde bir milyon ağacı kestiğini söyledi.

Assaf,’’Dünyada adalet olsa İsrail kestiği ağaçlardan dolayı yargılanırdı.’’ dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Filistin Devleti Tarım Bakanı Waleed Assaf, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Filistin Devleti Hükümeti arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması’’nı imzaladı.

Törende konuşan konuk bakan, İsrail’in özellikle Filistin halkının geçimini sağladığı zeytin ağaçlarını kestiğini ve 1967’den beri su kuyusu açmalarına izin vermediğini dile getirdi.

Assaf, ‘’Ahvar bölgesindeki İsrail vatandaşlarının kullandığı su miktarı 4 milyon Filistinlinin kullandığı sudan daha fazla.’’ ifadesini kullandı.

TRAKYA GELİŞTİRME PROJESİ, İLAN EDİLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sulamada çok büyük bir hamle gerçekleştirildiğini belirterek Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesinin (KOP) bitmek üzere olduğunu ve Batı Trakya’da Trakya Gelişim Projesini (TRAGEP) hazırladıklarını dile getirdi. Eroğlu, önümüzdeki hafta sonu Trakya'da yeni projeyi ilan edeceğini söyledi.
Anlaşmanın imzalanmasının ardından iki bakan karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Eroğlu konuk bakana Çanakkale Savaşında bulunan bir askerin anılarını anlattığı kitabı hediye ederken Konuk Bakan Assaf, ''Annemin dedesi Türkiye'de şehit oldu.'' şeklinde konuştu. 




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER