ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2014 Çarşamba 13:13

İsrail ordusu 400 çocuğu katletti

İsrail ordusu 400 çocuğu katletti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, henüz "savaş" kelimesinin anlamını idrak edemeyen 400 çocuk hayatını kaybetti.


İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında çocuk, kadın, yaşlı, genç ayırdetmedi.

Öldürülen ve yaralanan binlerce sivilin arasında henüz "savaş" kelimesinin manasını anlayamayan 400 çocuk yaşamını yitirirken 2 bin 800'den fazlası da yaralandı.

Gazze'deki Şifa Sağlık Kompleksi'nin çocuk cerrahisi bölümü, İsrail ordusunun hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarına tanık olan hastanelerden biri.

Hastane, çeşitli dramatik görüntülere sahne oluyor. Bir yanda doktorların vücudundaki yaralara pansuman yapmaya çalıştığı çocukların ağlama sesi, bir yanda elinde kağıtlarla çocuğunun evrak işlemlerini halletmeye çalışan bir baba, diğer yanda ise çaresizlikten çocuğunun üzerine kapanmış ağlayan bir anne görüntüleri, Şifa Sağlık Kompleksi'nde neredeyse her gün yaşanan manzaralardan sadece bir kaçı...

 "BU ÇOCUĞUN SUÇU NEYDi?

"Küçük bedeni hastane yatağında kaybolmuş 4 yaşındaki Halil er-Rahman es-Sekeni'nin babası "Bu çocuk ne yaptı, suçu neydi bilmiyorum" diyor.

Vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle sakat kalma ihtimali olan oğlunun iyileşeceği yönündeki umudunu hiç kaybetmediğini söyleyen baba Hamdi es-Sekeni (30), saldırı anını şöyle anlatıyor:

"Gazze'nin kuzeyinde Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evimizdeydik. Aniden bombardıman başladı. Neden, nasıl bilmiyorum. Allah'a şükür bu dünyadaki tek varlığım, oğlum Halil saldırından sağ salim kurtuldu."

SAKAT KALAN ÇOCUKLAR

 İsrail'in saldırıları binlerce cana mal olmasının yanı sıra yaralananların bir kısmının da geleceğini ellerinden aldı.

Saldırılarda omurgasına isabet eden ve omiriliği zedelenen Muhammed Musa (12), artık ayaklarını hareket ettiremiyor.

Oğlunun yanı başından ayrılmayan Münir Musa (37), Muhammed'in geleceğinden endişe duyduğunu ifade ederek, "Muhammed bayramın birinci günü oyun oynamak için evden çıkmıştı. Kısa süre sonra İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki eş-Şatıi Mülteci Kampı'nda çocukların oyun oynadıkları alanı bombalamaya başladı. Muhammed de bımbardıman esnasında oyun oynayan çocukların arasındaydı" şeklinde konuştu.

Oğlunun geleceğine dair umutlarının tükendiğini kaydeden Musa, endişesini "Muhammed, hep öğretmen olmak isterdi. Savaş oğlumu sakat bıraktı" sözleriyle ifade etti.

Şifa Sağlık Kompleksi'nde çalışan Dr. Hani en-Nirab, çocuk cerrahisi bölümünün neredeyse tamamının dolu olduğunu vurgulayarak, "Sadece burada değil, saldırılar neticesinde Gazze'deki diğer sağlık merkezlerindeki çocuk bölümleri çok yoğun" şeklinde konuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren bin 868 Filistinlinin 400'ünün çocuk olduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca 2 bin 877'si çocuk, 9 bin 563 kişinin yaralandığını kaydetti.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER