ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 14:42

İsrail o doktoru istemedi

İsrail o doktoru istemedi

İsrail saldırılarında çoğu çocuk onlarca Filistinliyi tedavi eden Norveçli doktor Gilbert’in Gazze'ye girişi İsrail tarafından yasaklandı.


İsrail’in saldırıları sırasında Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çoğu çocuk onlarca Filistinliyi tedavi eden Norveçli doktor Mads Gilbert’e Gazze’ye giriş yasağı kondu. İsrail, Gilbert’in girişini “güvenlik sebebiyle” yasakladı.

Doktor Gilbert, İsrail’in Gazze’ye saldırdığı ve 2 binden fazla Filistinliyi öldürdüğü son operasyon sırasında Şifa Hastanesi’nde çoğu çocuk yüzlerce kişiyi tedavi etmişti.

OBAMA'YA MEKTUP YAZMIŞTI

Dünya onu ABD Başkanı Baracak Obama’ya yazdığı mektupla tanıdı. Gilbert, Obama’ya, “Kalbi ve gücü olan hiç kimse Şifa’da bir gece geçirdikten sonra Filistinli insanların katledilmesine son vermeye ikna olmadan buradan ayrılmaz” demişti.

'İSRAİL YAKIYOR'

Gilber, 2009'da CBS televizyonuna verdiği röportajda, İsrail'in napalm benzeri beyaz fosfor bombası kullandığını, bu bombalardan yayılan kimyasal dumanın çok acı veren, dinmeyen yanıklara neden olduğunu, bazen eti kemiğe kadar kavurabildiğini söylemişti.

Gilbert’in Temmuz-Ağustos 2014’teki son saldırıda Filistinli doktorların tıp dergisi Lanchet'e yazdığı mektupta da imzası vardı:

'İSRAİL DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR' DEMİŞTİ

“Biz, bilim insanları ve doktorlar olarak insanlığa karşı yapılan bu vahşet karşısında sessiz kalamayız. Okurlarımıza da sessiz kalmamaları için sesleniyoruz. Abluka altındaki Gazze de insanlar, dünyanın en büyük ve en donanımlı ordularından biri tarafından sistematik bir şekilde öldürülmektedir.”
Gilbert ayrıca İsrail’in “yüksek derecede ve sofistike bir devlet terörü uyguladığını” söylemişti.

FİLİSTİN HALKINA CEZA

Gilbert bu yasakla ilgili The Local'a yaptığı açıklamada, “İsrail Devleti'nin yasalarına karşı bir tutumda bulunmadım, yanlış bir şey yapmadım. Konu benimle ilgili değil. Politik görüşlerim nedeniyle Filistin halkı cezalandırılıyor” dedi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER