ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 21:03

İsrail, muhaliflere yardım yaptığını açıkladı

İsrail, muhaliflere yardım yaptığını açıkladı

İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon, ülkesinin, radikal unsurları sınırından uzak tutmak için Özgür Suriye Ordusu ÖSO ve Suriye'deki diğer ılımlı muhalif gruplara yardım ettiğini belirtti.


Ya'alon, Haaretz gazetesine verdiği özel demeçte, Suriye’nin İsrail sınırına yakın bölgelerinde istikrarın bulunmadığını belirterek, "Buralar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi daha ılımlı grupların kontrolü altında. Bu grupların, bizim bölge halkına sağladığımız insani yardımdan yararlandıkları sır değil" dedi.

Yardımların içeriği

Ya'alon, söz konusu yardımların sağlık hizmetleri, gıda ve kışlık malzemelerden oluştuğunu aktararak, "Bu yardımlar, daha radikal grupların sınırlarımıza ulaşmasının engellenmesi amacıyla yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

İsrail, 1967'de Altı Gün Savaşları sırasında Suriye sınırındaki Golan Tepeleri'ni işgal etmiş, 1973'te İsrail-Suriye arasında yaşanan Yom Kippur Savaşı sonrası Suriye, bu tepelerin yüzde 5'ini geri almıştı. BM Ateşkes Gözlem Misyonu (UNDOF), 1974'te iki ülke arasında tampon bölge oluşturmuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER