ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2014 Cumartesi 02:55

İsrail kan akıtmaya devam ediyor

İsrail kan akıtmaya devam ediyor

İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli daha hayatını kaybetti.


İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli daha hayatını kaybetti. Gazze'nin güneyine düzenlenen hava saldırısında 4, kuzeyine açılan topçu ateşinde de aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye Cuma günü düzenlediği saldırılarda 59 kişinin hayatını kaybettiğini, 430 kişinin de yaralandığını söyledi.

71'i çocuk

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısının 297'ye, yaralananların ise 2 bin 230'a yükseldiğini belirten Kudra, "İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda 71'i çocuk, 26'sı kadın 297 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 230 kişi de yaralandı" dedi.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER