ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2013 Pazartesi 16:43

İsrail hayalet uçak alıyor

İsrail hayalet uçak alıyor

ABD, 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçağını İsrail'e vermeye razı oldu.


ABD, 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçağını İsrail'e vermeye razı oldu. İsrail'in radara yakalanmayan bu uçak sayesinde, olası bir saldırıda İran'ın nükleer tesislerini imha edebileceği iddia ediliyor.

6 ADET UÇAK YAKINDA İSRAİL'DE

İsrail gazetesi Haaretz'e konuşan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, radara yakalanmayan 6 adet "V-22 Osprey" tipi savaş uçaklarını yakında İsrail'e sevk edeceklerini söyledi.

İsrail'in bölgesinde sürekli tehdit altında yaşadığını belirten ABD Savunma Bakanı Hagel, "Montajı tamamlanan yeni jenerasyon 6 adet V-22 Osprey tipi savaş uçağını İsrail'e göndereceğiz" dedi.

AMERİKA UZUN SÜRE DİRENMİŞTİ

İsrail'in talebine rağmen ABD bu uçakları vermemek için uzun süre direndi. ABD, İsrail'in tek başına hareket ederek İran'ın atom tesislerini bu uçaklarla vuracağından endişe ediyordu.

İRAN'I VURABİLİR

Güvenlik uzmanları, radara yakalanmayan ve saatte 400 kilometre hızla giden "V-22 Osprey" (Balık Kartalı) tipi savaş uçağıyla İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurma kapasitesine ulaşacağını belirtiyor.

İki pilot ve 32 yolcu kapasitesine sahip uçakla, İsrail'in elit askerlerini İran'ın herhangi bir bölgesine indirebilme kapasitesine kavuşacağı da ifade ediliyor.

SADECE AMERİKA'DA VAR

Uçak ve helikopterin birleştirilmesi düşüncesinden yola çıkarılarak üretilen "V-22 Osprey"ler şu anda sadece ABD Deniz Piyadeleri ve ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunuyor.

İlk test sürüşü 1989'da yapılan "V-22 Osprey"ler 2005 yılından bu yana ABD ordusunun hizmetinde.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER