ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2014 Çarşamba 12:24

İsrail Gazze'yi vurdu: En az 25 ölü

İsrail Gazzeyi vurdu: En az 25 ölü

İsrail'in Gazze şeridine karşı yürüttüğü hava saldırılarında en az 25 Filistinli'nin öldüğü, 70'i aşkın kişinin de yaralandığını bildirildi.


Filistinli hastane kaynakları, İsrail'in Gazze şeridine karşı yürüttüğü hava saldırılarında en az 25 Filistinli'nin öldüğünü, 70'i aşkın kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu ise, Pazartesi akşamından bu yana 117 roketin İsrail'i vurduğunu, 29 tanesinin ise füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, hava ve deniz kuvvetleri tarafından Pazartesiden beri Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerindeki hedeflere yönelik operasyonlarda 200 hedefin vurulduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Filistin Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane İsrail hava saldırısında isabet aldı.

Saldırılarda ölenler arasında arabalarına isabet eden bir roket sonucu ölen 4 Hamas üyesi de var. Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, güney kenti Han Yunus'ta vurulan bir Hamas liderinin evinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan ikisinin genç yaştaki erkek çocuklar olduğunu söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER