ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 00:48

İsrail, Gazze'de 25 hedefi vurdu

İsrail, Gazzede 25 hedefi vurdu

Kassam Tugayları, aralarında başkent Tel Aviv'in de bulunduğu İsrail'in farklı kentlerine 40 füze attı.


 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de 25 hedefin vurulduğu belirtildi. Gazze'den İsrail'in çeşitli kentlerine roket atıldığı ifade edilerek Gazze sınırına yakın bazı bölgelerde siren sesleri duyulduğu kaydedildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde birçok farklı noktaya düzenlediği saldırılarda 1 çocuğun öldüğünü 25 kişinin yaralandığını belirtti.

Kassam Tugayları'ndan misilleme

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, aralarında başkent Tel Aviv'in de olduğu İsrail'in çeşitli kentlerine 40 füze fırlattığını duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, Tel Aviv'e M75 ve Fecr5 tipi 2, Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na J80 tipi 1, Kiryat Malahi'ye Grad tipi 18, Sderot yerleşim birimine Kassam tipi 10, Bi'r Seba'ya Grad tipi 5, Askalan'a 3, Netivot'a Kassam tipi 1 füze fırlattı" denildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı bu gece 00.01'e kadar uzatılmıştı. 

Gazze’den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, Gazze’ye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER