ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2014 Çarşamba 09:58

İsrail askerlerinin savaş oyunu

İsrail askerlerinin savaş oyunu

İsrail askerlerinin çoğunluğunun ayaklarından yaralanması İsrail basınında dikkatleri çekti.


İsrail askerleri kendilerini ayaklarından vuruyor. Gazze merkezli yayın yapan El'an internet sitesin İsrail basınına dayandırdığı haberinde Gazze savaşından kaçmak isteyen İsrail askerlerinin kendilerini ayaklarından vurduğu öne sürüldü. Son olarak 15 İsrail askerinin daha topuklarından vurulması bu iddiaları güçlendirdi.

28 İsrail askeri öldürüldü

İsrail ordusunun, çatışmalarda bir askerinin öldüğünü duyurmasıyla birlikte İsrail ordusunun kayıp sayısı 28'e yükseldi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu ile Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında çıkan çatışmada Başçavuş rütbeli Avitar Moşe Torjamin (20) adındaki İsrail askerinin öldüğü kaydedildi. Açıklamada, askerin öldüğü yer hakkında bilgi verilmedi.

İsrail, Gazze saldırılarının başlangıcıdan bu yana 28 askerinin öldüğünü açıklarken, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 52 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu. 

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın 600'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 3 bin 700 kişi yaralandı. 
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER