ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Mart 2013 Cuma 16:15

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail askerleri Mescid-i Aksayı bastı

Mescid-i Aksa'nın avlusunu basan İsrail askerleri cuma namazından çıkanlara ateş açtı.


İsrail askerlerinin Cuma namazının kılınmasından hemen sonra Mescid-i Aksa'nın avlusunu basarak cemaatin üzerine ateş açtığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, askerlerin Filistinlilere müdahalesi sonucu en az üç kişi yaralandı.

Reuters ve İsrail basını, Mescid-i Aksa'daki gerginliğin, Filistinlilerin İsrail polisine taş ve molotof kokteyli atması nedeniyle yaşandığını öne sürdü. Söz konusu haberlerde, güvenlik güçlerinin kalabalığı dağıtmak için ses bombası kullandığı belirtildi. Yedioth Ahronot'un haberine göre, İsrail polisi daha sonra Haremüşşerif'ten çekilerek, Mağrip Kapısı'na geri döndü.

Kudüs'teki kutsal topraklarda gerçekleşen olay, iki hafta önce Batı Şeria'daki gösteriler sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurulan Filistinli bir gencin dün hayatını kaybetmesinin ardından geldi.

DURUM ÇOK TEHLİKELİ

Aksa Vakfı Müdürü Nacih Bukeyrat, Mescid-i Aksa'da durumun çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Bukeyrat, yaptığı açıklamada, Kudüs'te Cuma namazından sonra, Mescid-i Aksa'ya giren İsrail askerleri ile cemaat arasında çıkan çatışmaya ilişkin ''Mescid-i Aksa'daki durum çok tehlikeli'' değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ve Filistinli gruplar arasında son günlerde yaşanan çatışmaların mevcut gerginliği daha da tırmandırdığını ifade eden Bukeyrat, İsrail'in Mescid-i Aksa ve çevresinde askerlerini konuşlandırdığını ve bu çerçevede Aksa Vakfı olarak cemaatin güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını dile getirdi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER