ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Aralık 2014 Pazartesi 12:20

İspanya’da kraliyet ailesi şokta

İspanyada kraliyet ailesi şokta

İspanya Kraliyet Ailesi'ni sarsan yolsuzluk soruşturmasında iddianameyi tamamlayan yargıç Juan Castro tüm baskılara rağmen geri adım atmayarak Prenses Cristina’nın sanık sandalyesine oturmasına karar verdi.


İspanya’da yaklaşık 4 yıl süren soruşturma sonrasında yargıç Castro, Kral 6. Felipe'nin ortanca ablası olan Prenses Cristina'nın eşi Urdangarin ile birlikte ortağı olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla haksız mali kazanç sağlanmasında sivil sorumluluğunu tespit etti. 

Prenses Cristina’nın eşi Palma Dükü Urdangarin ise para aklama, mali yolsuzluk, ticari ve kamu evraklarında sahtecilik, vergi kaçırma ve kamu fonlarını kötü kullanmakla gibi suçlamalarından mahkeme karşısında hesap verecek. Kral damadının 19 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde sanık sandalyesine oturacak olan Prenses de suçlu bulunması halinde maliyeyi dolandırmaktan 4 yıla kadar hapis cezası alabilecek. İspan­ya'da­ki "Te­miz El­ler" der­ne­ği yar­gıçı olan Cas­tro ayrıca Prenses Cristina’nın yararlandığı 587 bin 413 Euro’yu yeterli bulmayarak bunun 2 milyon 600 bin avroya çıkmasını istedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER