ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2014 Pazar 17:37

IŞİD Telafer'e saldırdı

IŞİD Telafere saldırdı

IŞİD militanlarının, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı, Telafer'e düzenlediği saldırılarda 10 kişi öldü.


Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Musul'a bağlı Telafer ilçesini ateş altına aldı.Telafer'e düzenlenen saldırılarda 10 kişi öldü.

IŞİD militanları serbest kalmayınca
 
IŞİD, Telafer'de daha önce yerel polis tarafından gözaltına alınan bazı militanlarının serbest bırakılması talebine olumsuz karşılık verilmesi üzerine saldırıya geçti. IŞİD militanlarının, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı, Musul'a bağlı Telafer ilçesine düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Çatışmalarda kaç militan ölü ele geçirildi?

Irak ordu birlikleri çekildiği için ilçeyi, sayıları 5 bin civarında olduğu öğrenilen yerel polis gücü savunuyor. Yerel polis gücü ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar ilçe merkezi dışında devam ediyor. Çatışmalarda 26 IŞİD militanı ölü ele geçirildi.

IŞİD militanlarının kuşattığı Telafer'e ulaşım sağlanamıyor. Bu arada, Telafer'e 20 kilometre mesafede bulunan, Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesine konuşlanan peşmerge tetikte bekliyor.

Secr IŞİD'in kontrolünde

IŞİD terör örgütü ve bazı silahlı grupların, Enbar vilayetine bağlı Secr nahiyesinde kontrolü ele geçirdiği, olaylarda 5 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın batısında yer alan Enbar vilayetine bağlı Secr nahiyesinde IŞİD terör örgütü ve bazı silahlı gruplar ile Irak ordusu arasında yaşanan çatışmaların ardından Secr nahiyesinin kontrolü IŞİD'in eline geçti. Ağır silahların da kullanıldığı belirtilen çatışmada, 5 kişi öldü 10 kişi yaralandı.

IŞİD'in bölgeyi kolay bir şekilde ele geçirdiği, olayda birçok Irak askerinin ise esir alındığı belirtildi. Yıl başından bu yana IŞİD ve silahlı grupların kontrolünde olan Secr nahiyesi, bir ay önce ordunun kontrolüne geçmişti.

 Azim'de kontrol  Irak ordusunda kontrolü 

Irak ordusunun, Diyala vilayetine bağlı Halis ilçesinin Azim nahiyesinde kontrolü ele geçirdiği belirtildi. Halis kaymakamı Adi el-Hudran, bir süre önce IŞİD ve silahlı grupların kontrolüne geçen Azim nahiyesine, Irak ordusu ve özel kuvvetlerin operasyon düzenlediğini söyledi.

Nahiyenin şiddetli çatışmaların ardından kontrol altına alındığını belirten El-Hudran, nahiyenin "terör örgütlerinden tamamen temizlendiğini" ifade etti.

Bakuba kentinin 60 kilometre kuzeyinde yer alan Azim nahiyesi, Salahaddin ve Kerkük ile Diyala arasındabulunması nedeniyle silahlı militanların geçiş bölgesi olması dolayısıyla önem arzediyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER