ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:53

IŞİD lideri öldü mü?

IŞİD lideri öldü mü?

Irak ordusu, ABD’nin IŞİD liderlerine yönelik hava saldırılarında ölümünü doğrulamadığı Ebu Bekir el-Bağdadi’yi bulmaya çalışıyor


ABD’nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin hava saldırısında ölüp ölmediğini ortaya çıkarmak için Irak ordusu soruşturma başlattı. ABD Başkanı Barack Obama’nın Irak’taki Amerikan askeri varlığını iki katına çıkaracağını duyurmasının ardından düzenlenen saldırılarda Musul yakınlarında üst düzey bir IŞİD toplantısı hedef alınmıştı.

BEYCİ’NİN YARISI ALINDI

AFP haber ajansına konuşan Iraklı üst düzey bir istihbarat görevlisi, “Bağdadi’nin öldüğüne dair bilgiler resmi olmayan kaynaklardan geliyor ve şu ana kadar doğrulanamadı. Bu konuda çalışıyoruz” dedi. IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun koordinasyonunu yürüten CENTCOM’un sözcüsü Patrick Ryder, ‘Bağdadi’nin hedef alınan toplantıda olup olmadığını doğrulayamayacaklarını’ belirtmişti. Öte yandan Irak ordusu, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beici’nin kent merkezinde kontrolü yarı yarıya sağladığını duyurdu. Haziran ayından bu yana Beyci rafinerisini kuşatan IŞİD, rafineride üretimin durmasına sebep olarak ekonomik açıdan önemli bir avantaj ele geçirmişti.

TÜRK İNTİHAR BOMBACISI

Reuters haber ajansı, rafineri içinde kalan bir grup Irak ordusu askerinin; ABD liderliğindeki koalisyonunun düzenlediği hava yardımları sayesinde direnebildiğini belirtti.

IŞİD ise Beyci’de üst düzey güvenlik yetkilisi Tümgeneral Faysal el Zamili’nin intihar saldırısı sonucunda öldüğünü açıkladı. İnternetten yapılan açıklamada Zamili’ye sekiz ton patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda Ebu Sümeyye el Britani, Ebu Abdullah el Türkistani ve Ebu Abdullah el Türki’nin yer aldığını duyurdu. “Türki” lakabının kullanılması bahsi geçen kişininTürkiye kökenli olduğunu ortaya koyuyor. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER