ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2014 Çarşamba 10:47

IŞİD İspanya'yı da ayağa kaldırdı!

IŞİD İspanyayı da ayağa kaldırdı!

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin, Endülüs'ü İspanyollardan geri alacakları yönünde açıklama yaptığı söylentileri ülkede büyük yankı uyandırdı.


Terör Örgütü IŞİD tarafından yayınlan bir videoda İspanyolca konuşan 2 terörist, "Allah'ın izniyle dedelerimizin topraklarını tekrar geri alacağız" ifadesi yer alıyor.

İSPANYOLCA KONUŞAN TERÖRİSTLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Videoda kutsal topraklarda olduklarını ifade eden 2 terörist, İspanya'yı tehdit ederek, Jakarta'dan Endülüs'e kadar İslam bayrağını dalgalandıracakları yemini ediyorlar.

Suriye'de kaydedildiği belirtilen video, İspanya'da büyük yankı yarattı. Ülke televizyonları bu görüntüleri yayınlayarak İspanya'nın radikal İslam tehdidi altında olduğuna dikkat çektiler. Ulusal gazeteler ise IŞİD uyarısının ciddiye alınması tavsiyesi yaparak okuyucu görüşlerine geniş şekilde yer verdiler.

İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada, ülke genelinde her ay yaklaşık 50 kişinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yaptığını duyurmuştu.

IŞİD'İN SCUT GÖSTERİSİ YAPTIĞI VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

IŞİD'DEN MÜSLÜMANLARA CİHAT ÇAĞRISI

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi, yayınlanan yeni bir ses kaydında, cihat çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde ismini " İslam Devleti" olarak değiştiren ve El Bağdadi'yi de halife ilan eden örgütten yeni bir açıklama geldi.

Reuters 'ın haberine göre, internette yayınlanan ses kaydında dünyadaki tüm Müslümanları "İslam Devleti"ne göç etmeye çağıran El Bağdadi, "İslam'in evine gelmek farzdır" dedi.

El Bağdadi ayrıca dünya genelindeki tüm Müslümanlara karşı yapılan yanlışların intikamının alınması için IŞİD militanlarına çağrıda bulundu.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER