ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2014 Cumartesi 08:09

IŞİD ile savaş için dünyayı çağırıyor!

IŞİD ile savaş için dünyayı çağırıyor!

Kerry, NATO ve BM zirvelerinde diğer ülkelerdeki mevkidaşları ile bu meseleyi görüşeceği mesajını verdi.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD tehdidine karşı askeri güçleri destekleyen siyasi, ekonomik ve istihbari araçların yer aldığı uluslararası bir koalisyona ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

New York Times gazetesinde Dışişleri Bakanı John Kerry’nin imzasını taşıyan IŞİD konulu bir makale yayınlandı. “Terörü yenmek için dünyanın yardımına ihtiyacımız var” başlığını taşıyan makalede John Kerry, IŞİD tehdidinin küresel koalisyonu gerektirdiğini kaydetti.

Kerry, Sünni Müslüman olduğunu iddia eden IŞİD’in Suriye, Irak ve Lübnan’da aralarında Sünni Müslümanların da olduğu binlerce kişiyi öldürdüğünü vurguladı. IŞİD’in yurtdışı savaşçı kadrosu ile sadece bölgede değil Amerika dahil farkedilmeden seyahat edebilecekleri her yerde tehdit oluşturduğunu dile getiren Kerry, “Eğer önü alınmaz ise bu radikallerin Suriye ve Irak’ta kalmak ile tatmin olmayacağının kanıtı var” ifadelerini kullandı.

Sahip oldukları güçlü silahlar ile diğer terörist gruplara nazaran çok daha geniş bir bölgeyi kuşatabildiklerini belirten Kerry, “Sadece hava saldırısı bu düşmanı yok etmeye yetmez. Dünyadan gelecek çok daha güçlü bir karşılık gerekiyor. IŞİD ile ön saflarda çarpışan Irak askeri güçlerinin ve ılımlı Suriyeli muhaliflerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Gelecek hafta Galler’de gerçekleşecek NATO zirvesinde Savunma Bakanı Chuck Hagel ve kendisinin Avrupalı mevkidaşları ile bu konuyu görüşeceklerini kaydeden Kerry, ardından daha büyük tehdit altındaki Ortadoğu ülkelerini ziyaret ederek kurulması planlanan koalisyona destek arayacaklarını dile getirdi. Kerry, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun da bir fırsat olarak değerlendirileceğini belirtti.

Kerry son olarak, sadece sorumlu ülkeler ve vatandaşlarının birlik olması halinde radikal grupların yok edilebileceğini kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER