ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 13:45

"IŞİD çocukları istismar ediyor"

"IŞİD çocukları istismar ediyor"

Avrupa Konseyi Parlamanterler Meclisi (AKPM), IŞİD militanları tarafından eğitilen çocukların asker olmaya zorlandığı, kız çocuklarının ise cariye olarak kullandığını öne sürdü.


Avrupa Konseyi Parlamanterler Meclisi (AKPM), IŞİD militanları tarafından eğitilen çocukların asker olmaya zorlandığı, kız çocuklarının ise cariye olarak kullandığını öne sürdü. APCE Çocuk Hakları Raportörü Stella Kyriakides tarafından yapılan açıklamada, bir kez daha çocukların savaşın en büyük mağdurları oldukları belirtildi.

Kyriakides, uluslararası kamuoyunun, çocuklar başta olmak üzere sivillere karşı uygulanan bu suçlara bir an önce dur demesi gerektiğini ifade etti. APCE Raportörü, ülkelerin IŞİD militanları tarafından masum insanlara yönelik gerçekleştirilen katliamları kınaması gerektiğini vurgularken, kendi vatandaşlarının da terörist gruplara katılmalarına engel olmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, çatışmaların yoğunlaştığı Suriye-Türkiye sınırına da daha fazla insanı yardım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler'in (BM), Kobani'nin düşmesi durumunda katliam yaşanabileceği yönündeki açıklamalarını da hatırlatırken Stella Kyriakides, uluslararası koalisyon güçlerinin bir an önce harekete geçmesini istedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER