ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 17:48

IŞİD Avusturalya'da 10 kişiyi rehin aldı

IŞİD Avusturalyada 10 kişiyi rehin aldı

Avustralya’nın Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 10 kişinin IŞİD terör örgütü üyelerince rehin alındığı öne sürüldü.


Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafede rehin alınanlardan kurtulanların sayısı beşe çıktı.

Sydney kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde bulunan Lindt kafede yaklaşık 8 saattir rehin tutulan ve sayıları tam olarak bilinmeyen rehinelerden üçünün kurtulmasının ardından kafede çalışan iki kadın daha dışarıya çıktı.

Avustralya’nın Sidney kentindeki bir kafeteryada yaklaşık 10 kişinin IŞİD terör örgütü üyelerince rehin alındığı öne sürüldü.

İddiaya göre, kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde faaliyet gösteren Lindt kafeye gelen silahlı 2 kişi, burada bulunanları rehin aldı.

Kafenin camına yaklaştırılan rehinelere ellerine verilen IŞİD bayrağı sallandırıldığı, yakındaki binaları tahliye eden polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bildirildi. 

Kafe yetkilisi ise içeride 10 çalışan olduğunu ve 30 kadar da müşteri bulunduğunu belirterek sayının 40 civarı olduğunu belirtti. Rehineler tarafından kafenin camına, üzerinde Arapça yazı bulunan bir bayrak asılırken, silahlı şahsın da başında yine Arapça yazılı bir bandana olduğu görüldü. Yetkililer bayrağı herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendiremezken, aşırı İslamcı gruplarla bağlantısı olduğu üzerinde duruluyor.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott yaptığı açıklamada “Endişeleri anlıyorum. Dualarımız kafedeki rehinelerle! Bizim gibi bir toplumdan bile bize zarar vermek isteyenler çıkıyor. Tek amaçları korkutmak. Olayla ilgilenen son derece profesyonel polis ve güvenlik ekiplerimiz var.” dedi. Rehine krizi halen devam ederken, polis kafeye dört bir yandan kuşatmış bir şekilde olayı çözmeye çalışıyor.

Öte yandan Avustralya’nın, IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleyen koalisyon güçlerine destek verdiği biliniyor.

Kafeyi basan kişinin kimliği belli oldu

Lindt isimli bir kafeyi basıp içerideki en az 13 kişiyi rehin alan silahlı kişinin isminin İranlı Man Haron Monis olduğu belirtildi. Dünyaca ünlü Sidney kentinde yaşanan rehine krizinde Avustralya televizyonları ellerini kaldırmış olarak görüntülemişti.

Güvenlik güçleri rehineleri kurtarmak için operasyon başlattı

Avustralya'nın Sydney kentindeki bir kafede İranlı bir kişi tarafından rehin alınan kişilerin kurtarılması için operasyon düzenlendiği bildirildi.

Sydney kent merkezindeki Martin Place’de bulunan Lindt Cafe’de İran kökenli Man Haron Monis tarafından rehin alınan kişilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kafeye operasyon düzenledi. Bölgeden silah ve alarm seslerinin geldiği belirtildi.

Öte yandan, kafede bulunan rehinelerden birinin daha kafeden kaçmayı başardığı öğrenildi. Böylece olayın başından bu yana kaçmayı başaran rehinlerin sayısının 6'ya yükseldiği kaydedildi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER