ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Eylül 2014 Perşembe 07:23

IŞİD 2 milyon Dolarlık gelirinden oldu

IŞİD 2 milyon Dolarlık gelirinden oldu

ABD ve Arap müttefiklerinden oluşan koalisyon güçleri Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurdu.


ABD ve Arap müttefiklerinden oluşan koalisyon güçleri Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurdu. IŞİD rafinelerden günlük 2 milyon dolar gelir sağlıyordu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin doğusundaki El Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr ez zor bölgesine savaş jetleri ve insansız hava araçlarının kullanıldığı 13 hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda IŞİD'in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüzü John Kirby, operasyona ABD ile birlikte Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin destek verdiğini açıkladı. Saldırının yaklaşık 90 dakika sürdüğünü ifade eden Kirby, uçakların sorunsuz bir şekilde geri döndüğünü ifade etti. ABD basınına konuşan Kirby, “Hedeflerimizi vurduğumuzdan ve arzu ettiğimiz hasarı verdiğimizden eminiz.” ifadelerini kullandı.

Hedef alınan modüler rafinelerden günlük 300-500 varil arası petrol üretildiği ve IŞİD’in buradan günlük 2 milyon dolar gelir elde ettiği ifade ediliyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER