ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 13:43

İşçilerin grevi üçüncü gününde

İşçilerin grevi üçüncü gününde

Fransa'da ulusal demiryolları idaresi işçilerinin çarşamba günü başlattığı grev, ülke genelinde tren ulaşımını felce uğratmaya devam ediyor.


Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier, grev çağrısı yapan sendika temsilcileriyle yapılan toplantılardan bir sonuç alınamadığı açıkladı ve grevin pazartesi gününe kadar uzayabileceği uyarısında bulundu.
France inter radyo kanalına konuşan Fransız bakan, grevin kısa zamanda sona ereceği yolunda daha önce yaptığı açıklamalardan geri adım atarak, ''Sendikalar grevi sürdürme kararı aldı, bundan üzüntü duyuyorum, grevin devam etmesi pazartesi günü başlayacak lise bitirme sınavlarını da tehdit ediyor'' ifadesini kullandı.
Sendika yöneticilerinin, cuma akşam saatlerinde yapacakları toplantıda, greve devam edilip edilmemesine karar verilecek.
Hükümet, ülke genelinde ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek bir çatı altında toplamayı ve biriken borçlardan dolayı tren hizmetlerini serbest rekabet koşullarına açmayı hedefliyor.
Hükümetin sunduğu yasa tasarısı, 17 Haziran'da meclis genel kurulunda görüşülecek. Hükümet, demiryolları idaresinin borcunun 40 milyar avroyu bulduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde borcun 2025 yılına kadar 80 milyar avroyu bulacağı uyarısında bulunuyor.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER