ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 13:35

Irak petrolü yılbaşında geliyor

Irak petrolü yılbaşında geliyor

Tarih verildi, anlaşma sağlandı. Petrol geliyor...



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, "Öyle görünüyor ki birkaç hafta içerisinde, yani yılbaşında petrol göndermeye başlayacağız" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, petrol ihracatının başlamasının teknik nedenlere bağlı olduğunu söyledi.

Teknik çalışmalar sona erdikten sonra ihracatın başlayacağını belirten Dizayi, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaklaşık 1,5 yıldır petrol gönderme hazırlıkları yaptığını, bunun için gerekli diplomatik çalışmaları titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

Irak Kürdistan Bölgesi’nden, Türkiye’ye petrol akışını sağlayacak boru hattının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Dizayi, ''Petrol gönderme anlaşması Türkiye ve Kürdistan arasında imzalanmıştır ve her iki taraf için bağlayıcıdır. Mesele tarafların anlaşması veya anlaşmaması değildir. Sadece zaman ve teknik meseleler söz konusu'' diye konuştu.

Başbakan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’ı ziyaretinde Iraklı yetkilileri ikna ettikten sonra petrolün gönderilmeye başlanacağı iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Sefin Dizayi, şöyle devam etti:

''Türkiye ile 20 gün önce anlaşmaya varıldı. Petrol yakında gönderilmeye başlanacak. Öyle görünüyor ki birkaç hafta içerisinde, yani yılbaşında petrol göndermeye başlayacağız. Petrol ihracatı için Neçirvan Barzani'nin Bağdat ziyaretinin beklendiği doğru değil, teknik olarak her şey hazır olduğunda gönderilmeye başlanacak. Başbakan'ın Bağdat ziyareti, yetkililerle diyalog, şeffaflık ve söz konusu petrol anlaşmalarının bütün Iraklıların faydasına olduğunu anlatmak içindir.''

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER