ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 19:54

İngiltere'den infaz videosuna yasak geldi

İngiltereden infaz videosuna yasak geldi

İngiliz polisi, Amerikalı gazeteci Foley'in infaz görüntülerinin izlenmemesi, indirilmemesi veya paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu.


 
İngiliz polisi, Amerikalı gazeteci James Foley'in terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından infaz edilirken çekilen görüntülerinin izlenmemesi ve paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Londra polisinden yapılan açıklamada, emniyet teşkilatının terörle mücadele biriminin gazeteci Foley'le bağlantısı olduğu iddia edilen videonun içeriğini incelediği belirtilerek, "Aşırıcı materyalin Birleşik Krallık içerisinde izlemesinin, indirilmesinin ya da paylaşılmasının terörizm kanunları altında suç teşkil edebileceğini kamuya hatırlatmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu sabah İngiltere başbakanlığı ülkenin batısında ailesiyle tatilde bulunan Başbakan David Cameron'ın tatilini yarıda keserek Londra'ya dönme kararı aldığını bildirmişti. Cameron da resmi Twitter hesabında, "Eğer James Foley'nin öldürüldüğü doğruysa bu şoke edici ve ahlaksızca. Bugün Irak ve Suriye konularıyla ilgili toplantılara başkanlık edeceğim" diye yazmıştı.

Söz konusu videodaki bir IŞİD militanının İngiliz aksanıyla konuşması da gündemde geniş yer buldu. 

Sabah saatlerinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, görüntüdeki kişinin İngiliz aksanıyla konuşmasına ilişkin olarak, uzman bir ekibin kişinin İngiliz olup olmadığını araştıracağını belirtmişti. Hammond, "Görünüşe göre kişi İngiliz vatandaşı. Bu durumu kesinleştirebilmek için araştırma yapacağız" diye konuşmuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER