ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 11:01

İngiltere'de Nataşa alarmı!

İngilterede Nataşa alarmı!

İngiltere, Rusya'nın güzel kızlarından çekindi. İstihbarat ve üst düzey görevlilerini uyardı.


İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya ve Çin'e istihbarat ve diğer bazı görevlerde çalışmak üzere gönderilecek üst düzey yetkililerini, güzel kadınlara karşı uyardı. Savunma Bakanı Michael Fallon imzalı uyarıda, Rusya'nın özellikle soğuk savaş zamanında güzel kadınları casus olarak kullanarak Avrupa ülkelerinden gelen devlet görevlilerini tuzağa düşürme taktiğini, yeniden hayata geçirmeye başladığına dikkat çekildi.

Rus gizli servisi KGB'nin devamı sayılan FSB adına casusluk yapan güzel ve alımlı kadınların önce cinsel ilişkiye girip daha sonra gizlice kameraya çekerek şantaj yoluyla diplomatik bilgileri deşifre etmeye çalışabilecekleri belirtildi. Bakanlık yetkilileri aynı dikkatin, Çin'de görev yapacaklar için de geçerli olduğunu söyledi.

GÜZEL, ÇEKİCİ VE YAKICI

Bakanlık yetkilileri, üst düzey devlet görevlilerinden, Rusya ve Çin'de görevleri boyunca hiç bir kadınla cinsel ilişkiye girmemelerini özellikle tavsiye etti. Örnek olarak 2010'daİngiltere Avam Kamarası milletvekili Mike Honcock ile ilişkisinin ardından Kremlin casusu olduğu ortaya çıkan Katia Zatuliveter ve FBI tarafından yakalanıp Rusya'ya iade edilen "Kızıl Ajan" lakaplı Anna Chapman'ı örnek gösterdi.

Zatuliveter'in, genç kadınlara karşı zaafı olan savunma komisyonu üyesi Honcock'un yanına özellikle yerleştirildiği iddia edildi. Bir dönem modellik de yapan Chapman'ın ise Türkiye'ye de geldiği, İstanbul'daki çeşitli fotoğraflarının yayınlanmasıyla ortaya çıkmıştı.

Takvim 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER