ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Eylül 2014 Pazartesi 21:13

İngiltere IŞİD konusunda kararsız

İngiltere IŞİD konusunda kararsız

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: Hammond: "Şu anda, hava operasyonlarına katılıp katılmayacağımız konusunda kararımızı vermedik."


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, ülkesinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadelede oluşturulacak koalisyonda öncü rol oynayacağını ancak IŞİD yönelik hava operasyonlarına katılım konusunda Londra’nın son kararını vermediğini söyledi.

Paris’te düzenlenen Irak’ın güvenliği konulu uluslararası konferansın ardından basına konuşan Hammond, "Şu anda, hava operasyonlarına katılıp katılmayacağımız konusunda kararımızı vermedik" dedi.

Ülkesinin IŞİD’e karşı oluşturulacak koalisyonda öncü rol oynayacağını yineleyen İngiliz Bakan Hammond, "ülkesinin oynayacağı rolün içeriğinin tam olarak netleşmediğini" ifade etti.

IŞİD’in elindeki diğer rehine Alain Henning ile ilgili soruyu yanıtlayan Hammond, bu rehinenin yerinin tam olarak bilinmediğini ve bu yüzden İngiliz birliklerinin kurtarma operasyonuna girişemediğini belirtti. Hammond, ‘’Nerede olduğunu bilmiyoruz, nerede olduğunu bilsek bütün seçenekleri gözden geçiririz’’dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER