ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 00:51

İngiltere, Afganistan'dan çıktı

İngiltere, Afganistandan çıktı

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, "Taliban tam olarak mağlup edilmedi ancak bugünden itibaren güvenliği sağlamak için tüm sorumluluk Afgan güçlerinde olacaktır" dedi.


İngiltere'nin, Afganistan'da bulunan son askeri üssünü de Afgan güvenlik güçlerine devretmesiyle bu ülkedeki görevi sona erdi. 

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz basınında yer alan açıklamasında, Afganistan'da bazı hataların yapıldığını ancak 2001 yılından bu yana birçok konuda da başarılı olunduğunu belirtti. 

Bakan Fallon, İngiliz askerlerinin Afganistan'ın daha istikralı bir geleceğe sahip olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek "Taliban tam olarak mağlup edilmedi ancak bugünden itibaren güvenliği sağlamak için tüm sorumluluk Afgan güçlerinde olacaktır" ifadesini kullandı. 

Ülkesinin Afganistan'daki kurumların oluşturulması yönündeki desteğinin süreceğini ifade eden Fallon, Afganistan'ın kalkınması için de yardımların devam edeceğini bildirdi. 

Bu arada, İngiltere'nin, 2006 yılından bu yana Afganistan'ın Helmand vilayetinde konuşlanan üssünde bugün yapılan törenle Birleşik Krallık bayrağı indirildi. 

2001 yılından bu yana Afganistan'da 453 İngiliz askeri hayatını kaybetti. 13 yılda, 140 bin İngiliz askerinin görev yaptığı Afganistan'daki operasyon için Birleşik Krallık 19 milyar sterlin harcadı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER