ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2014 Salı 16:27

İngiltere, AB üyeliğini halka soracak

İngiltere, AB üyeliğini halka soracak

İngiltere Başbakanı Cameron: “İngiltere için hislerim, Avrupa Birliği için olanlardan bin kat daha güçlü”


 İngiltere Başbakanı David Cameron, AB’den ayrılmanın bir “kalp kırılması meselesi” olmadığını belirterek, “İngiltere için hislerim, Avrupa Birliği için olanlardan bin kat daha güçlü” dedi.

BBC’ye konuşan Cameron, İngiltere’nin Avrupa Birliği üyesi olarak kalmasını istediğini belirterek,  “Fakat açık olalım, (AB) bizim için doğru bir şekilde işlemiyor” dedi.

İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması tartışmasının “potansiyel bir kalp kırıklığı” değil  “pragmatist bir mesele” olduğunu vurgulayan Cameron, “İngiltere için en iyi olan nedir, İngiltere için en iyi anlaşmayı nasıl yaparız? İngiltere için hislerim, Avrupa Birliği için olanlardan bin kat daha güçlü” dedi.

AB ile görüşmelerin zorlu olabileceğini belirten Cameron, AB’nin bütçe kesintileri gibi önemli konuları “halının altına süpürmeyen” birkaç AB liderinden biri olduğunu söyledi. Cameron, “İngiliz halkı, benim yeniden müzakere edeceğim AB’deki pozisyonu seçmek ya da ayrılmak konusunda kararını verecek” dedi.

Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin gelecek yılki seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini 2017 yılında referanduma götürmek istiyor. Cameron, AB'nin reforma ve yeni bir anlaşmaya ihtiyacı olduğunu savunuyor.

Muhafazakar Parti’nin kongresinde konuşan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise “Avrupa’da gerçek reformu gerçekleştirebilecek bir tek lider var. O kişi David Cameron,” diyerek, Muhafazakar Parti’nin gelecek sene yapılacak genel seçimlerde ve sonrasında da Cameron’ın liderliğinde ilerleyeceğini söyledi. 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER