ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2014 Pazartesi 17:01

İngiliz rockçı IŞİD’e mi katıldı?

İngiliz rockçı IŞİDe mi katıldı?

Eski İngiliz rockçı Sally Jones’in, Irak’ta yaptığı katliamlarla gündeme gelen IŞİD’e katıldığı öne sürüldü. Jones, Twitter'dan Hristiyanları tehdit etti.


İngiltere, Irak Şam İslam Devleti’e (IŞİD) katıldığı öne sürülen İngiliz vatandaşları için önlem almaya çalışıyor. Hükümetin bu konudaki çabası sürerken, bir İngiliz vatandaşının daha IŞİD’e katıldığı öne sürüldü.

Din değiştirdikten sonra “Umm Hussain al-Britani” adını alan IŞİD üyesi bir kadının, İngiliz olduğu iddia edildi. NTV'de yer alan habere göre, söz konusu kadının, 52 yaşındaki eski bir müzisyen olan Sally Jones olduğu belirtiliyor.

ntvmsnbc.com'un haberine göre; 2 çocuk annesi 52 yaşındaki İngiliz kadın, oğullarını İngiltere’de bıraktı ve IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitti.

IŞİD’in bir başka İngiliz üyesi Junaid Hussain ile evlendiği düşünülen Jones, son günlerde yeni ismiyle kullandığı Twitter hesabında Hristiyanlara yönelik tehdit mesajları yayımlamaya başladı.

Jones, kişisel sosyal medya hesabından “Kocam kafirleri öldürebilmek için sürekli eğitim görüyor. Sakın üzülmeyin, yakında dönecek” mesajını yayımladı. İngiliz kadının IŞİD’e katılması, ada medyasında geniş yer buldu.

1990’lı yıllarda Rock müzik yapmaya başlayan Jones’in müzik kariyeri mutlu sonla bitmemişti. Sally Jones, uzun bir süredir devlet yardımıyla çocuklarına bakabiliyordu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER