ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 15:57

Independent: Hz. Muhammed'in evi yıkılacak

Independent: Hz. Muhammedin evi yıkılacak

İngiliz Independent gazetesi, Hz. Muhammed'in doğduğu evin yıkılacağını ve yerine Kral Abdullah için saray yapılacağını iddia ett


Independent gazetesi, Mekke'nin tarihi dokusu ve Hz. Muhammed'in evinin büyük tehdit altında olduğunu söyledi.

Habere göre, kentin ve Kabe'nin etrafını gökdelenlerle dolduran Suudi yönetimi Hz. Muhammed'in doğduğu evi yıkacak ve Kabe'nin etrafındaki alana rezidans ve AVM yapacak.

EVİN YERİNE KRAL ABDULLAH'A SARAY YAPILACAK

Independent muhabiri Andrew Johnson imzasıyla yayımlanan haberde, Mekke'de Hz. Muhammed'in doğduğu evin olduğu yere devasa bir proje tasarlandığı belirtiliyor. Hz. Muhammed'in doğduğu evin yerine yapılacak binanın ise Kral Abdullah tarafından kullanılacağı iddia ediliyor.

Hz.Muhammed'in doğduğu ev olarak bilinen yerin bir süre önce hacılara kapatıldığı belirtilen haberde, Vahabilerin burada ibadet edilmemesi için özellikle uyarı astığı söyleniyor.

Uyarıda "Burasının Hz.Muhammed'in doğduğu ev olduğu konusunda hiçbir kanıt yoktur. O sebeple burada ibadet etmek ve herhangi bir şekilde dua etmek kesinlikle yasaktır" yazması dikkat çekiyor.

500 YILLIK OSMANLI MİRASI YOK EDİLDİ

İngiltere merkezli bir İslami araştırma vakfından Dr. İrfan Alawi'nin aktardığına göre geçen hafta da Peygamber'in miraca yükselmesi anısına Osmanlı tarafından yaptırılan 500 yıllık sütunlar yok edildi.

Mevcut ve gerçekleştirilen benzer projeler nedeniyle, Mekke'de şu ana kadar yüzlerce tarihi yapı yok edildi.Kabe'nin etrafındaki saat kulesiyle çirkin bir görüntü ortaya çıktı.

Wahington merkezli Gulf Enstitüsü'ne göre, Mekke'deki bin yıllık yapıların yüzde 95'i yok edilerek yerine gökdelenler ve AVM benzeri yapılar yapıldı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER