ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2016 Pazar 22:45

İdlib ve Halep'te yerleşim yerlerine saldırı: 68 ölü

İdlib ve Halepte yerleşim yerlerine saldırı: 68 ölü

Suriye'de Esed güçlerinin, İdlib ve Halep kentlerine düzenlediği kara ve hava saldırılarında 68 kişi öldü, 78 kişi yaralandı.


Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve Halep vilayetinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere yönelik düzenlenen kara ve hava saldırılarında 68 kişinin yaşamını yitirdiği, 78 kişinin yaralandığı bildirildi.

İdlib'e bağlı Marret el Numan ilçesi sivil savunma yetkilisi Abdulaziz Kiytaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in güneyindeki Marret el Numan ilçesindeki motosiklet pazarını bombalaması sonucu 27 sivilin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını belirtti.

"Çok sayıda iş yeri kullanılamaz hale geldi"

Kiytaz, saldırının yapıldığı bölgede büyük maddi hasar oluştuğunu ve çok sayıda iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Rejime ait savaş uçaklarının Kafr Nabl ilçesine düzenlediği saldırılarda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 23 kişinin yaralandığını anımsatan Kiytaz, ''Rejim bugün İdlib vilayetinde ilçe ve beldelerde pazar yerleri ile çarşıları hedef aldı. Esed güçlerinin saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Rejim, Halep'ten sonra saldırılarını İdlib'e yoğunlaştırdı.'' diye konuştu.

Kafr Nabl beldesine çarşıya düzenlenen saldırıda ölü sayısının 12'den 26'ya çıktığını kaydeden Kiytaz, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu aktardı.

Öte yandan Halep İl Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilisi Babiris Mişal, rejim güçlerinin, Halep kent merkezinin doğu kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir şekilde hava ve karadan bombaladığını söyledi.

Mişal, saldırıda Firdevs ve Muğyir'de 4'er, Sukkeri'de 5 ve Kadi Asker'de 2 olmak üzere 15 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda sivilin yaralandığını kaydetti.

"Son 19 günde 773 sivil hayatını kaybetti"

Mişal, 15 Kasımdan bu yana Halep kent merkezinin doğu kesimlerde yönetim karşıtlarının kontrolündeki semtlere yönelik düzenlenen saldırıda yaşamlarını kaybeden sivillerin sayısının 758'den 773'e çıktığını söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye sınır Halep ili, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim kuşatmasında yüz binlerce sivilin bulunduğu doğu Halep'te İl Sağlık Müdürlüğü'nün verilerine göre, halk 101 gündür temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri, fırın ve okullar rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER