ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ocak 2013 Çarşamba 18:00

Hüseyin Aygün, CHP'den ihraç edilebilir!

Hüseyin Aygün, CHPden ihraç edilebilir!

2012 senesinde PKK'nın dağa kaçırdığı Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, son hareketleri ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu da çileden çıkardı.


2012 yazında PKK'nın dağa kaçırdığı Kürt kökenli Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kendisini kaçıran teröristler için "İyi çocuklar" demişti. Daha sonra da PKK'nın söylemlerini savunan demeçleri, PKK'lı cenazelerinde sık sık boy göstermesi ile gündeme gelen Aygün'ün son icraatı vekili olduğu CHP'nin genel başkanını da çileden çıkardı.

Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin ardından Sakine Cansız'ın ailesine taziye için Paris'e giden Hüseyin Aygün, tepkilere aldırmak bir yana kendisi ile görüşeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu'na "Görüşürüz ne var bunda" sözleri ile cevap vermişti.

Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi.

Bu sözleri öğrenen Kemal Kılıçdaroğlu "CHP’nin ilkeleri bellidir, uyanlarla yolumuza devam ederiz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri "Aygün CHP'den ihraç edilebilir" yorumlarını gündeme getirdi.

AYGÜN, TAZİYE FOTOĞRAFINI TWITTER'DA PAYLAŞMIŞTI

Hüseyin Aygün, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında ''Ailelere başsağlığı diledik... Sağda Erdal bey; solda Sakine Cansız'ın kardeşi Metin bey..'' yazarak taziye ziyaretinden bir fotoğraf paylaşmıştı. 

AYGÜN'DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Paris’te öldürülen PKK’lı 3 kadından Sakine Cansız’ın Fransa’da ailesine taziye ziyaretinde bulunmasının disiplin suçu işleyelecek bir hareket bulunmadığını söyledi. Aygün, "Dersimli, insani kimliğimle Cansız ailesine taziye ziyaretinde bulundum" dedi.

Aygün, şöyle dedi:

"Bugün Hozat’da fişleme konusunu araştırıyoruz. Farklı konular konuşmak istemiyorum aslında. Ben disiplin kurallarını ihlal edecek hiçbir şey yapmadım. Ölen bir insanın cenazesine gitmek dünyanın her yerinde insani bir görevdir. Ölen kişi PKK’lı da olsa, suçlu da olsa, cinayet zanlısı da olsa, onun yakınlarına baş sağlığı dilemek bütün kültürlerde var olan bir davranıştır. Sakine Cansız’ın ailesi de benim yakın hemşehrim, seçmenlerim, annesi ve babasını en az 30 yıldır tanırım. Kardeşlerinin avukatlığını yaptım. Dolayısı ile bu aileyi, kızları her ne suretle olursa olsun, Türkiye’nin barışına darbe vurmak, barış arayışını raydan çıkarmak, Türkiye’yi yeniden kanlı bir sürece çekmek için yapılmış bir provokasyon olan Paris’teki cinayetten dolayı ziyaret etmek, baş sağlığı dilemek, acılarını paylaşmak, insani bir görevdir. Bunun siyasetin dışında ele alınması lazım. Bu ziyareti CHP’li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle, insani kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması, kanımca daha yararlı olur. Türkiye’nin barışını düşünüyorsak birbirimizin acılarına duyarlı olmamızda fayda var."

HÜSEYİN AYGÜN: "CENAZEYE GİTMEME BAŞBAKAN DA CHP DE KARIŞAMAZ"

Hüseyin Aygün, PKK’lı Sakine Cansız’ın ailesine taziyede bulunmasıyla ilgili tepkilere sert cevap verdi. Aygün, “Cenazeye gidip gitmeyeceğime siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale edemez. Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez.” dedi.

Cenazeye gitmenin siyaset dışı olduğunu ifade eden Aygün,”Bir komşumuz öldüğünde biri şehit düştüğünde cenazeye gideriz, uğurlarız. Bu siyaset dışı bir konudur. Ben cenazeye giderim, kimseden de izin almam. Cenazeye gidip gitmeyeceğimi siyasetçilerden mi izin alacağım? Buna hiç kimse müdahale edemez. Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez. Bu benim vicdani sorunumdur. Benim yaptığım şey insani bir durumdur. Birileri bir linç havası yaratıyor. Ben bu konuda üzgünüm. Benden intikam mı alacaklar böylelikle?” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER