ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Aralık 2014 Cuma 10:21

Hong Kong'daki gösterilerde 37 gözaltı

Hong Kongdaki gösterilerde 37 gözaltı

Hong Kong'da gösteri alanlarının ay başında boşaltılmasının ardından Mong Kok bölgesinde yeniden toplanan göstericilerden 37'si gözaltına alındı.


Hong Kong'da gösteri alanlarının ay başında boşaltılmasının ardından Mong Kok bölgesinde yeniden toplanan göstericilerden 37'si  daha gözaltına alındı.

Polis, bugün yaptığı açıklamada yaşları 13 ile 76 arasında değişen, 11'i kadın olmak üzere 37 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, protestocuların Mong Kok bölgesindeki beş caddeyi kapattıkları ve polisin "alanları boşaltın" uyarısını dikkate almadıkları belirtildi.

Dün aynı bölgede toplanan ve hükümet karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen sarı şemsiyeler taşıyan 12 gösterici gözaltına alınmıştı.

Çin yönetimi, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklanmıştı. Bunun üzerine Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı. 

Bölgede 28 Eylül'den bu yana süren gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösterilerin başlamasından bu yana bin civarında protestocu polis tarafından gözaltına alınmıştı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER