ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 18:43

Hollande, Türkiye'yi sınırını açmaya çağırdı

Hollande, Türkiyeyi sınırını açmaya çağırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: "Türkiye üzerinden ya da başka yollarla Suriye muhalefetine bütün desteğimizi vermek zorundayız"


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin mutlaka sınırını açması gerektiğini belirterek, "Türkiye üzerinden ya da başka yollarla Suriye muhalefetine bütün desteğimizi vermek zorundayız" dedi.

Paris’teki Arap Enstitüsü’nde "Çağdaş Fas" konulu serginin açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hollande, Türkiye'yi sınırını açmaya davet etti. Hollande, ya bu yoldan ya da başka yollarla Suriye muhalefetine destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Suriye'de barış ve demokrasi için tek yolun muhalefetin desteklenmesinden geçtiğini belirten Hollande, "Burada kurban edilen, teröristlerin eline düşen ve sivil halkın zor şartlarda yaşadığı Kobani kentidir" diye konuştu. 

Hollande, terörle savaşanlarla dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Eğer Irak'ta karar verdiğimiz gibi Suriye'ye müdahale edersek Suriye'de meşru gördüğümüz tek güç olan ılımlı muhalefete de gerekli desteği vereceğiz" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER