ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 20:22

Hollande fotoğrafı güvenlik endişelerini artırdı

Hollande fotoğrafı güvenlik endişelerini artırdı

Elysee Sarayı'nın bahçesinde otururken çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması, cumhurbaşkanının etrafında koruma zafiyeti oluştuğu eleştirilerine neden oldu.


Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın aktris sevgilisi Julie Gayet ile Elysee Sarayı'nın bahçesinde otururken çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması, cumhurbaşkanının etrafında koruma zafiyeti oluştuğu eleştirilerine neden oldu.

Haftalık magazin dergisi Voici tarafından yayınlanan fotoğrafların Elysee Sarayı'nın dışındaki binalardan birine yerleşen foto muhabiri tarafından çekildiği iddia ediliyor. Voici Dergisi Editörü Marion Alombert de fotoğrafların Elysee Sarayı içerisinden birileri tarafından servis edildiği iddialarını yalanladı. Fotoğrafların Elysee Sarayı'nın dışından çekildiğini doğruladı. Alombert, Elysee dışında, saray içerisine küçük bir bakış imkanı sunan ve paparazziler tarafından bilinen birkaç noktanın bulunduğunu dile getirdi. Fotoğrafın amatör değil, profesyonel gazeteciler tarafından çekildiğine dikkat çekti.


Elysee dışından cumhurbaşkanının fotoğrafının çekilmesi güvenlik zafiyetini akıllara getirirken Alombert, Hollande'ın bu konudaki rahat tutumunu hatırlattı. Cumhurbaşkanının yaz tatilinde etrafında minimum koruma istediğini sözlerine ekledi.

Eski VİP Koruma Müdürü Rene-Georges Querry ise fotoğrafların, Hollande'ın bilgisi dahilinde kamuoyuna mesaj vermek için çekilmiş olabileceği imasında bulundu. Aksi durumda ise güvenlik sorununun varlığından bahsetmek gerektiğini aktardı.

HOLLANDE'IN GÜVENLİĞİ 63 KORUMA İLE SAĞLANIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 63 polis ve jandarmadan oluşan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Grubu (GSPR) tarafından korunuyor. GSPR'ye seçilenlerin en az 3 sene tecrübe sahibi olması isteniyor. Ayrıca GSPR'ye seçilecek güvenlik güçlerinin teknik, fiziki, psikolojik ve sağlık testlerinden başarıyla geçmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra korumalar, cumhurbaşkanının karşılaşabileceği tehlikelere karşı her gün düzenli eğitimden geçiriliyor. GSPR elemanlarının, cumhurbaşkanının ülke içi ve dışarısına yaptığı ziyaretlerde Hollande'ın korumasını sağladığı belirtiliyor.

Hollande'ın Julie Gayet ile ilişkisinin basına yansıdığı ilk günlerde de Hollande'ın yalnız başına akşamları motosiklet ile Gayet'in evine gittiğinin ortaya çıkması güvenlik endişelerini gündeme taşımıştı.

Rene-Georges Querry, cumhurbaşkanının korumalarının dışında Elysee Sarayı'nın dış güvenliğin Paris Emniyet Müdürlüğü tarafından, sarayın iç güvenliğinin ise jandarma tarafından sağlandığını kaydetti. Ayrıca Elysee Sarayı çevresindeki binaların da düzenli olarak kontrol edildiğini aktardı.

Bu arada 2014 bütçesinde, Cumhurbaşkanı'nın güvenliği ile ilgili ayrılan ödeneğin 8 milyon Euro olduğu duyuruldu. 63 koruma içerisinde polisler için ücretin İçişleri Bakanlığı, jandarmalar için ise Savunma Bakanlığı tarafından karşılandığı belirtildi. Daha sonra ise bu tutarın Elysee tarafından kurumlara geri ödendiğine değinildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER