ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 13:39

Hollanda'da Türk gazetecilere haber engeli

Hollandada Türk gazetecilere haber engeli

PvdA'lı Lodewijk Asscher’ın politikalarını eleştirdikleri gerekçesiyle milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ün durumunun görüşüldüğü toplantıya alınmadı.


Hollanda'da görev yapan Türk gazeteciler, Sosyal İşler Bakanı ve aynı zamanda entegrasyondan sorumlu PvdA'lı Lodewijk Asscher’ın politikalarını eleştirdikleri gerekçesiyle milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ün durumunun görüşüldüğü toplantıya alınmadı. Meclis'e alınmayan basın mensupları, dış kapıların da kapanmasıyla güvenlik görevlilerinin arasında mahsur kaldı.



İşçi Partisi (PvdA)'ne mensup Türk kökenli vekiller Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk için kararın verileceği parti toplantısını takip etmek isteyen Türk basın mensuplarına izin verilmedi. Normal şartlarda günlük izin kartı alarak Meclis'e girebilen gazeteciler, basın kartlarını gösterip kendilerini tanıtmalarına rağmen içeri alınmadı. Güvenlik görevlileri basın mensuplarını içeri alınması için şefleriyle görüşmeleri sırasında ise dış kapıya ve Meclis'in içine onlarca polis geldi. Daha sonra dış kapılar da kapatılarak gazetecilerin çıkması engellendi.



Güvenlik koridoru ve kapalı kapı arasında mahsur kalan basın mensupları, hiçbir açıklama yapılmadan dakikalarca bekletildi. Görüntü ve ses kaydı almalarına izin verilmeyen gazeteciler dakikalar sonra, polis ve güvenlik güçlerinin nezaretinde tek tek Meclis'ten çıkarıldı. Aralarında Anadolu Ajansı, TRT Türk, Cihan Haber Ajansı, Haber ve Zaman Hollanda, Yerel Haber ve Demet TV muhabirleri bulunan gazeteciler olayı skandal olarak değerlendirdi. Daha birkaç ay önce PKK yanlısı eylemcilerin Meclisi basmalarında bile böyle bir muamele ile karşılaşmadıklarına vurgu yapan gazeteciler, bu durumun basın özgürlüğü ile övünen Hollanda’ya yakıştıramadıklarını kaydettiler.

İLGİLİ HABERLER

Türk kökenli vekiller partilerinden ihraç edildi










KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER