ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 08:48

Hollanda'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Hollandada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından verilen resepsiyonla kutlandı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından verilen resepsiyonla kutlandı.

Başkonsolos Togan Oral ve eşi Gül Oral'ın ev sahipliğinde Rotterdam'daki Wereld Museum'da düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan'ın yanı sıra aralarında İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu'nun da olduğu Türk ve Hollanda toplumundan seçkin davetli topluluğu katıldı.

Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümünü yurt dışında kutlamanın ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Başkonsolos Oral, bu kutlamaların kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Hollanda'da şimdiye kadar 4 kez Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaşadığını hatırlatan Oral, şöyle konuştu:

"Yavaş yavaş görev süremin sonuna yaklaşıyorum, o yüzden içime bir hüzün de çökmüyor değil ama gerek milli gerek dini bayramlarımızı yurt dışında kutlamanın çok ayrı bir mutluluğu ve heyecanı var. Ben bunu doya doya yaşadım. İnşallah buradaki Türk toplumu da aynı duyguları bizler gibi hissediyordur. Zaten kutlamaların kalabalıklığı da bunu gösteriyor. İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet bu heyecanla bu güçle ve bu kararlılıkla bizleri ve gelecek nesilleri çok daha müreffeh günlere götürecektir. Buna inanıyorum. Bu halk bunun en büyük garantisi bence."

Resepsiyona çok sayıda Hollandalı davetlinin katıldığını vurgulayan Oral, bu katılımın, Türk toplumuna verilen önemin bir işaret olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Oral, Hollanda'da hizmet veren muvazzaf ve fahri başkonsolos ile konsolosların üye olduğu Rotterdam Konsoloslar Birliği'nin (UCR) başkanlığına seçilmesine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bu göreve getirilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'ne duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER