ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Haziran 2017 Perşembe 18:05

Hizbullah'ın bir komutanı daha Suriye'de öldürüldü

Hizbullahın bir komutanı daha Suriyede öldürüldü

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Dendiş, Suriye'de muhaliflerle girdiği çatışmada öldürüldü


İran destekli Hizbullah örgütünün üst düzey komutanlarından Ali Dendiş'in Suriye'de öldürüldüğü bildirildi.

Hizbullah'a yakın medya organlarında yer alan habere göre, örgütün Suriye'deki üst düzey komutanlarından Dendiş, muhaliflerle girdiği çatışmada öldürüldü.

Dendiş'in Lübnan sınırındaki Kalamun ilçesinde pusuya düşürüldüğü ve 8 Hizbullah militanıyla birlikte öldürüldüğü ifade edildi.

Yerel haberlerde, Dendiş'in Hizbullah'ın Lübnan'da etkin olduğu güneydeki Nebatiye şehrinden olduğu belirtildi.

Hizbullah örgütü, Suriye'de ölen militanlarını "kutsal cihadın şehitleri" olarak niteliyor.

Suriye'ye Beşşar Esed rejimine destek olmak için ülkedeki iç savaşa müdahil olan Hizbullah'ın savaştaki kayıpları artarken, örgütün yeni militan toplama faaliyetlerini hızlandırdığı biliniyor.

Hizbullah'ın Suriye'deki operasyonlarını yürüten Mustafa Bedreddin de Mayıs 2016'da Şam'daki bir patlamada öldürülmüştü.

- Suriye'deki Hizbullah işgali sürüyor

Suriye'deki muhalifler cephe hatlarındaki Hizbullah militanlarını ilk olarak 2012 sonunda görmeye başladı. Ancak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah uzun süre Suriye'deki varlıklarını inkar etti. İlk dönemde Lübnan sınırı yakınındaki Zebedani ve Kalamun ilçeleri çevresinde aktif olan örgüt, yaklaşık 6 ay sonra Humus kırsalındaki Kusayr ilçesinde rejime verdiği destekle varlığını duyurdu.

Beşşar Esed rejimini korumak amacıyla Suriye'de en az 10 bin silahlı militanı bulunan Hizbullah, yoğun olarak Suriye'nin güneyinde, Lübnan sınırı yakınındaki başkent Şam'ın güneyi, Kuneytra ve Dera illerinde konuşlanmış durumda. Hizbullah, ayrıca on binlerce sivilin bulunduğu Şam'ın Madaya, Zebedani ve Barada Vadisi bölgelerini rejim adına kuşatarak şiddetli saldırılar düzenlemişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER