ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 16:55

Henkel: Bektaş cinayetinin unutulmasını istemiyorum


Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel, geçtiğimiz yıl esrarengiz bir cinayetin kurbanı olan Burak Bektaş’ın ailesini ziyaret etti. Henkel, Burak’a yönelik işlenen cinayetin unutulmasını istemediğini belirterek, Berlin polisinin olayı her yönlü araştırdığını kaydetti.

Bundan bir yıl önce Berlin Neukölln’de kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Burak Bektaş’ın ölüm yıldönümünde Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel, Bektaş ailesini ziyaret etti. Berlin Eyaleti Emniyet Müdürü Klaus Kandt ile Bektaş ailesini ziyaret eden Henkel’i kapının önünde baba Ahmet Bektaş karşıladı. Aileyle görüşmeye geçmeden önce basın mensuplarına konuşan Henkel, “Berlinli bir aile çocuğunu kaybettiği için buradayım ve bu olayın unutulmasını istemiyorum." dedi.

Henkel aileyi ikinci kez ziyaret ettiğini hatırlatarak, olayın ehemmiyetine dikkat çekmek için bu defa basınla birlikte geldiğini kaydetti. “Genç bir çocuk kaybettik. Şehrin faydalanabileceği ve geleceği olan bir genci kaybettik. Son yıllarda şiddet yüzünden çok Berlinli genç kaybettik.” ifadelerini kullanan Henkel, polisin olayı tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak araştırdığını dile getirdi. Henkel, "Oğlunuzun katilinin bulunması adına polisin her şeyi yaptığını söyleyebilirim. Polis olayı her yönlü araştırıyor. Polis hiçbir şeyi ihtimal dışı göremez, hiçbir şeyi ihtimal dışı görmemeli de, görmek de istemiyor.”

KATİL KENDİSİNİ GÜVENDE HİSSETMESİN

Bektaş ailesi ziyareti sonrası basın mensuplarına konuşan İçişleri Bakanı Henkel, aileye Berlin Polisinin cinayeti aydınlatma adına her şeyi yapma sözü verdiğini açıkladı. Cinayetin asla unutulmasını istemediğini kaydeden Henkel, “Bu dosya kapanmayacak. Cinayet zaman aşımına uğramaz. Katil kendisini güvende hissetmesin.” şeklinde konuştu. Henkel, “Bir gün şiddet olaylarının şehrimizden tümüyle çıkması için elimizden geleni yapıyoruz ve bunun için tüm imkânlarımızla mücadele ediyoruz” dedi.

22 yaşındaki Burak Bektaş 6 Nisan 2012 tarihinde silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Bektaş hayatını kaybederken biri Rus diğeri Arap kökenli olmak üzere iki arkadaış da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER