ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2014 Perşembe 18:41

Hazine avcısının son gözdesi

Hazine avcısının son gözdesi

ABD’nin Florida eyaletinde batık bir gemide hazine avcılığı yapan Eric Schmitt, gemi enkazında son derece değerli altın kolye parçası buldu.


Altın kolyenin parçasını bulduktan sonra büyük sevinç yaşayan Schmitt, sevincini su yüzeyine çıktıktan sonra ailesiyle paylaştı. 1715 yılında batan geminin enkazından çıkarılan kolyenin diğer parçası da 1989 yılında aynı batıkta yapılan aramalar sonucunda bulunmuştu. Yetkililer altın kolyenin İspanyol rahipler için kutsal bir değer taşıdığını belirtirken Schmitt’in Florida Eyalet yasasına göre kolye değerinin yüzde 20’si miktarında bir ödül alacağını belirtildi. Schmitt, kazandığı ödülü batıkta yapılan hazine aramalarını organize eden ve düzenleyen şirket Queens Jewels ile paylaşacak. Ailesiyle birlikte sık sık bölgede define avcılığı yapan Schmitt geçtiğimiz yıl da yine bir batıkta 300 bin dolar değerinde altın ve değerli eşya bulmuştu.

1715 yılında Florida açıklarında yeni keşfedilen Amerika kıtasından elde ettiği değerli taşlar ve altınları taşıyan birkaç İspanyol gemisi bölgede çıkan şiddetli fırtına sonrası alabora olarak okyanusun sularına gömülmüştü. Bölgede daha sonra yapılan birçok araştırmada batık gemilere ait mücevherler ve altınlar bulunmuştu.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER