ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Aralık 2014 Salı 14:14

Hayalet şehre döndü

Hayalet şehre döndü

Irak'ın Diyale iline bağlı başkent Bağdat'ın 90km kuzey doğusundaki 280 bin nüfuslu Mikdadiye ilçesi IŞİD’in yoğun saldırılarına maruz kaldı.


Havan topları, intihar eylemleri ve keskin nişancıların saldırılarından dolayı ilçedeki hayatı felç oldu. 

DÜKKANLAR KEPENK KAPATTI, HALK DIŞARI ÇIKAMIYOR 

Mikdadiye ilçesindeki Pazar ve işyerleri yapılan saldırılar yüzünden kepenk kapattı. İlçedeki iş yeri ve dükkan sahipleri saldırı korkusu üzerine işyerlerine gelemedi ve bölgedeki halk evden dışarı çıkmakta zorluk yaşadı. İlçedeki durumu yansıtan görüntüler sokağa çıkma yasağından dolayı değil, IŞİD’in saldırıları neticesinde ortaya çıktı. Havan toplarının ve intihar saldırılarının izleri bölgede açık bir şekilde görülüyor. IŞİD’in saldırıları üzerine birçok iş yeri sahibi ve vatandaş bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. 

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

15 Hazirandan bu yana ilçeye yakın tarım arazileri ve köylerde barınan IŞİD üyeleri ilçeye havan topları ile saldırıyor. En son bir okula isabet eden havan topları 1 öğretmen ile 2 öğrencisinin hayatını kaybetmesine neden olmuş ve olayda 6 öğrenci de yaralanmıştı. Yerel halktan alınan bilgilere göre saldırılarda çok sayıda ölen ve yaralanan bulunuyor. Son saldırı üzerine ilçe meclisi kararıyla 2 hafta süreyle okullar öncelikli olmak üzere tüm devlet daireleri kapatıldı. Bölge halkı ve iş yeri sahipleri, IŞİD’in son günlerde Mikdadiye ilçesi ve özellikle eski Pazar yeri ile El Askeri bölgelerine saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek; başta Irak Parlamento Başkanı Mikdadiye milletvekili Selim El Cuburi'yi ve yerel yönetim ile merkezi hükümeti soruna çare bulmaya çağırdılar.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER