ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ocak 2013 Cumartesi 10:19

Harvard Üniversitesi'ne Kur'an ayeti astılar

Harvard Üniversitesine Kuran ayeti astılar

Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi, Müslümanları şaşırtacak bir olaya imza attı.


Dünya bu olayı konuşuyor. Amerika’nın en önemli üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Kütüphanesi’nin girişine Kur’an’ı Kerim’den bir ayet astı. Üniversitedeki Words of Justice isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi’nin 135. ayetine de yer verildi.

ABD, niye büyük bir devlet olduğunu yine güzel bir örnekle dünyaya gösterdi. Nisa suresinin 135′inci ayeti bugünlerde ülkenin en önemli üniversitelerinin birinin duvarına asıldı. terörle islam’ı yanyana getirmeye çalıyan ABD yönetimine ve Siyonizmin öncülerine rağmen, bu girişim bir başarı olarak gösteriliyor. Zaman gazetesinin haberine göre, Harvard Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Kütüphanesi’nin girişine Kur’an’ı Kerim’den bir ayet astı. Adalet kavramını en iyi anlatan ifadelerin bir araya getirildiği ‘Adalet Sözcükleri’ (Words of Justice) isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi’nin 135. ayetine de yer verildi.

NİSA SURESİ 135′NCİ AYET MEALİ

“Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.”

HARVARD ÜNİVERSİTESİ KISA TARİHÇE

Harvard Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde bulunan ve alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olarak tanınan özel bir yüksek öğretim kurumudur. 1636 yılında kurulan ve Ivy League üyesi olan Harvard Üniversitesi, ABD’de hala eğitim vermekte olan en eski yüksek öğretim kurumudur.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER