ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:53

Hameney: “Amerikalıların terörizmle savaşları tam bir yalandır"

Hameney: “Amerikalıların terörizmle savaşları tam bir yalandır"

Ayetullah Hamaney tekfirci akım ve grupların tamamen Emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.


İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, dün Tahran’da düzenlenen “İslam Uleması Açısından Radikal ve Tekfiri Akımlar Kongresi” sonrasında yerli ve yabancı konukları kabul etti.

Son dönemlerde hortlatılan tekfiri hareketlerin sömürü peşinde olan emperyalistlerin projesi olduğunu belirten Ayetullah Hamaney, İslam âlimlerinin tekfiri hareketler ve bu hareketin Siyonistlerle bağlantısı konusunda ilmi çalışmalar yaparak halkı aydınlatmaları gerektiğini söyledi.

Ayetullah Hamaney tekfirci akım ve grupların tamamen Emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek “Bu akım İslami Uyanış Hareketi’ni yolundan saptırmayı başardı ve Amerika ve emperyalizme karşı başlatılan hareketi Müslümanlar arasında kardeş savaşına dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

Filistin konusu

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran halkının Siyonistlerle mücadeleyi aşk ve şevkle benimsediğini belirterek “İran halkı Siyonistlerle mücadeleye aşıktır. İran halkı ve hükümeti bu konuda tek yürek hareket etmektedir, ama biz mezhepsel ihtilafların esiri değiliz ve bunun en belirgin göstergesi Lübnan Hizbullah hareketine yaptığımız yardımların bir benzerini Filistin’deki Hamas ve İslami Cihat’a da yapmamızdır ve bu yardımlara yine aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu. 

İslam ümmetinin ilk vazifesinin Filistin konusu olması gerekirken şu anda tekfircilerin bunu değiştirdiğini ve sorunu Irak, Suriye, Pakistan ve Libya gibi İslam ülkelerinin sokaklarına taşıdığını belirten Ayetullah Hamaney sözlerinin devamında İran’ın Filistinli kardeşlerini himaye ettiğini ve her zaman bunu yapacaklarını ve ayrıca artık Gazze’de olduğu gibi Batı Şeria’nın da silahlandırılması gerektiğini söyledi. Ayetullah Hamaney “Şu anda Müslümanların İsrail üzerinde odaklanmaları yerine Tekfirci grupların yarattığı terör üzerinde odaklanmaları planlanmış bir şeydir, Müslümanların asıl meselesi olan Filistin meselesinden uzaklaştırılmak için bu yapılmaktadır” diye konuştu.

IŞİD Koalisyonu

Konuşmasında IŞİD için oluşturulan koalisyona da değinen Ayetullah Hameney, “Amerikalıların terörizmle savaşları tam bir yalandır. Amerikan uçaklarının mükerrer olarak IŞİD’e Irak’ta savaş malzemelerini atmaları bunun açık delilidir. Amerikalıların IŞİD karşıtı koalisyonları bir yalandır. Bunların asıl hedefi Müslümanlar arasında savaş fitnesini körüklemektir, ama hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.

 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER